2016-10-01

 "Tv-tittarna får följa åttaåriga Selma Traskvist, som precis har fått ett fruktansvärt besked – hennes fattiga familj ska vräkas från deras hus. Förtvivlad flyr hon ut i vinternatten, där hon träffar den lustige forskaren Efraim von Trippelhatt. Han arbetar med en vetenskaplig studie om jultomten och har byggt ett luftskepp för att bevisa för sina kollegor i Vetenskapsakademien att tomten minsann existerar. Selma vill också hitta jultomten. Kanske kan tomten uppfylla hennes högsta önskan om att hennes familj ska få behålla sitt hus? Men hur ska hon ta sig ombord på luftskeppet och kan det verkligen ta dem hela vägen till Nordpolen?"

"- Selmas saga rymmer otroligt mycket julkänsla, ett sagoberättande tilltal, förhoppningsvis snö och kanske till och med en tomte. Så alla julnostalgiker lär bli nöjda, säger SVT:s programchef för barn och ungdom Johanna Gårdare"


ALLTSÅ, jag är så peppad på årets julkalender! Jag har höga förväntningar, så jag hoppas att jag inte blir besviken. Det är ju Per Simonsson och Stefan Roos som ligger bakom denna julkalender, skaparna bakom Tjuvarnas jul, som jag älskar! Så jag hoppas att de lyckas lika bra denna gång. Längtar!